welke hond kan "lang" alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lees eens een goed boek. aanleren gaat niet vanzelf, daar moet je moeite voor doen, begin eens met een goed hondenboek. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke hond kan "lang" alleen zijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Een goudvis. :-)

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)*

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


een kat misschien? die kunnen meestal lang alleen zijn, als ik me niet vergis

honden page profiel jolandastaphorstjolandastaphorst

honden foto van jolandastaphorst

hoi
ik heb zelf een bull van 4 maanden.en ook ik moeten werken op maandag en vrijdag werk ik van 8 tot 4 en komt me zus om hem uit te laten en ff een uurtje met hem spelen verder is mij dochter altijd om 3 uur thuis.de andere dagen werk ik 4 uurtjes en donderdags ben ik vrij.hij is ons alles gaat verder overal mee na toe.maar de momenten dat je er niet bent kan hij zijn rust nemen.ook ik heb lang na gedacht of ik het wel kon doen.maar half nederland werkt en heeft een hond.het belangrijkste is dat op de momenten dat je thuis bent er ook voor gaat maar dat spreeky voor zich.
en gelukkig ben ik ook alle kindervakanties vrij.
DUS NEEM GERUST EEN HOND,en kijk waar nodig je hulp kan inschakelen maar 6 uurtjes kan best
gr jolanda

KIMBERLY VAN DEN TILLAART (Gast)

ik vind wel dat en chiwauwau lang aleen kan zij want ik heb zelf een chiwauwau en ik ga best vaak lang weg dus een chiwauwau kan best lang aleen blijven

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Sorry hoor, maar ik vind het niet normaal dat je een hond de hele week elke dag zo'n 6 tot 8 uur alleen laat. Waarom neem je dan een hond? Iedereen moet zelf weten wat hij doet, maar dat is mijn mening. Waarom willen mensen een hond als ze fulltime werken? Je kiest ergens voor en dan moet je daar ook de verantwoordelijkheid voor nemen. Neem anders een goudvis.
Ik wil ook zo graag zoveel, maar wat niet kan, dat kan niet. Mensen willen en willen maar, maar denken ze ook eens aan de gevolgen? Denken ze ook aan hun hond die de meeste tijd alleen zit?

Een chihuahua kan trouwens heel slecht lang alleen blijven. Itt wat Kimberly zegt. Misschien is haar hond een uitzondering.

Jolanda Staphorst: het belangrijkste is dat op de momenten dat je thuis bent er ook voor gaat maar dat spreeky voor zich.

Kom op zeg. Dus het maakt volgens jou niet uit hoe lang een hond alleen zit, als je maar goed voor hem bent als je thuis bent. Sorry hoor, maar dat slaat toch werkelijk alles. Dan heb jij dus alleen een hond voor je eigen plezier? Ooit weleens aan de hond zelf gedacht? Hoe hij het vindt om elke dag de hele dag alleen te zijn.

(Jij werkt trouwens niet fulltime en bent vaak thuis, dus ik heb het vooral over de fulltime werkers)

honden page profiel RowanRowan

honden foto van Rowan

Als je een pup in huis neemt zal je daar voldoende tijd voor moeten uittrekken om de hond op te voeden.Misschien dat een van jullie wat korter kan gaan werken,bovendien heeft een grote hond toch veel beweging nodig.Tussendoor zou je misschien een hondenuitlaat dienst in kunnen schakelen.
Maar alle honden groot of klein hebben aandacht nodig,en moeten contact hebben,met soortgenoten en andere mensen, dan pas krijg je een gelukkig dier(is geen kritiek maar goed bedoeld)Succes :-D

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

ik denk dat het eraan ligt hoe je het aanleert.
een volwassen hond als je die in huis neemt zal er veel meer moeite voor hebben tegenover dta je eht als pup hebt.
een pup kun je dit nog gewend maken al raad ik toch aan een pup/hond te nemen wanneer je bv 2 weken verlof hebt zodat de pup de omgeving wat gaat vertrouwen en leren kennen, dan hebbenz e ook minder snel last van verlatingsangst omdat ze weten dat ze er veilig zijn.

bij ons is dit geen enkel probleem maar we hebben hier dan ook 5 honden rondlopen natuurlijk dat scheelt ook al, ze zijn nooit echt alleen hier.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Mijn husky kan tot 5 uur zeker alleen zijn, Ik werk soms ook halve dagen.

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

als je het hem gewoon aanleert en daar de tijd voor neemt vind ik best dat dat kan.
ik doe zelf namelijk een geestelijk zwaar beroep. en heb de liefde van mijn hond echt heel hard nodig!
ben ook weg gegaan bij een hondenschool die zei dat ik geen hond had moeten nemen.

mijn hondje zit nu max 5 uur alleen voor 4 dagen in de week.
maar als het moet kan hij ook makelijk 8 uur alleen.
zelfs 12 uur! (en nee het was niet mijn bedoeling om 3 uur in de ikea te zijn en dan nog een 9 uur bij de eerste hulp!)
maar bedenk wel waarom je een hond neemt. ik ben 3 keer per week te vinden op de hondenschool. volg works shop samen met mijn hond...
want 8 uur alleen laten en dan een blokje om das wel sneu... zelfs met alle liefde van de wereld!

maar werken en een hodn moet prima gaan! want snap niet hoe een hoop mensne hier op het forum aan geld komenm maar ik teer niet op de zak van me vriend en moet gewoon werken voor me geld!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vind ook dat hier veel mensen zijn op het forum die zich heel gelukkig mogen prijzen, zij hoeven niet te werken of maar deeltijds ! Dat is hen van harte gegund, maar om dan te stellen dat een hond niet kan als je fulltime werkt...hmmm...

Onze honden zijn gewoon rotverwend als ze lieve baasjes hebben. Denk eens aan al die honden die nu eenzaam en verlaten in een hok op een baasje zitten te wachten, degene die wel bij een baas wonen maar ook daar aan hun lot worden overgelaten, mishandeld en ga zo maar door. Ook in het buitenland, miljoenen honden die rondzwerven en zichzelf moeten zien te redden, dat is pas erg ! Sorry, maar ik zie mezelf niet als slecht baasje, ik ben gek op Tibo en vice versa ! Ga voor hem door het vuur, maar ik moet nu éénmaal werken voor de kost ! Ik denk toch dat Tibootje bij mij niet te klagen heeft :-D

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Hier ook twee mensen die fulltime werken. Ik heb het geluk dat ik ze om en om mee kan nemen naar het werk, maar ze hebben zeker ook hun rust nodig. Als Pony een dag met mij mee is geweest, dan heeft ze echt lol gehad, maar dan wil ze de volgende dag liever niet mee, dan is ze echt moe. Ze blijft dan 7,5 uur alleen en ligt dan lekker te meuren op haar matras.

Ik kan haar echt niet elke dag meenemen, dat is veel te zwaar voor de hond. Zij geniet van die 7,5 uur rust. Wel natuurlijk lekker voor en na die tijd een lange wandeling

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Door rustig op te bouwen.
beginne met 5 minuten...dan 10...enz enz

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Overdag laat ik onze hond max 5 uur alleen, hij is bijna 9 maanden. Maar dit is af en toe, als ik ergens naar toe moet, en het niet anders kan.

Hij is 1x 6,5 uur alleen geweest, maar dit was 'savonds, maar dat maakt hem niet uit, hij ligt normaal ook de hele avond te slapen.

Wij hebben een makkelijke hond, met alleen blijven, maar misschien ook omdat ik niet werk, en hele dagen bij hem ben. Dat hij langer dan 2 uur alleen is, komt dus ook maar weinig voor. Ik denk dat als hij dagelijks zo lang alleen is, dat hij dan wel gaat slopen en vervelen.

honden page profiel Suzanne & Micky!!Suzanne & Micky!!

honden foto van Suzanne & Micky!!

Ik was 3 maand thuis voor mn hond, ik was werkeloos. Heel fijn vond onze hond dit. Nu werk ik 17 uur pw. Elke dag ong 3,5 uurtjes. Mijn hond is 8 maand, en slaapt in zn bench. Als hij maar genoeg beweging heeft gekregen voor die tijd, vind hij het wel goed.
Voorlopig houden we het zo, ooit wil ik wel een andere baan, en meer gaan werken. Maar alleen als mn hondje het toelaat ;-)

Anoniem (Gast)

Wij werken ook beide fulltime, en hebben een hond.Er zal toch geld moeten binnenkomen. In mijn vorige baan werkte ik iets minder uren, op dit moment kan ik niet minder gaan werken. Onze hond, kijkt ons 's ochtends de deur uit en gaat lekker slapen. 's avonds komen we thuis en dan gaan we lekker wandelen, eten en spelen. Daarna iets te kauwen en dan liggen wij uitgeteld op de bank en hij ook. We plannen wel op de dagen dat we werken 's avonds niets, en mochten we weg gaan dan kan hij op bezoek bij mijn moeder of komt mijn zusje oppassen. Ik ben 3 weken werkloos thuis geweest en onze hond bekeek me serieus overdag niet omdat hij het helemaal niet gewend was. Hij knorde alleen als ik te veel lawaai maakte en hij daar wakker van werd. Het kan wel, maar het ligt ook een beetje aan het ras.

honden page profiel ........

honden foto van ....

Zowel m'n man als mezelf werken best vaak. Onze Golden Retriever is zowat vier dagen per week een dikke 10u alleen. Maar bij ons werkt het, alhoewel ze maar 6mnd oud is. Wanneer we gaan werken vullen we verschillende KONGS op. Daar is ze al gauw enkele uren met zoet. Onze hond krijgt 450 gram voeding per dag. Een 200 gram daarvan wordt in haar kong-speeltje gevrozen. Verder heeft ze genoeg te snuffelen in onze (kleine) tuin. Touwen, kauwbotjes etc zijn voldoende aanwezig. Ze wordt wel voor en na werk een goed uur uitgelaten waar ze achter balletjes loopt en zich moe rent. We hebben een erg gelukkig hondje, dat straalt van haar af. Veel mensen vinden het ongehoord dat ze zo lang alleen is, maar ze doet het goed, houdt zich bezig en we hebben erg veel quality time wanneer we wel samen zijn...

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik begrijp gewoon niet waarom je een hond heb. 10 uur per dag alleen, de hond heeft er niks aan en jij ook niet. :'(

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Ik begrijp hier ook niets van. 10 uur per dag alleen. :'(

honden page profiel Senna en SnowySenna en Snowy

honden foto van Senna en Snowy

10 uur is idd wel heel erg lang!

Hoeveel uur slaap had een hond ook weer nodig? Als hij de tijd dat je weg bent daarvoor leert gebruiken, heb je een vrolijk uitgeruste hond als je wel thuis bent.

Ik ken mensen die vrijwel de hele dag bij hun hond thuis zijn, maar volgens mij nauwelijks quality-time met hun beestje hebben. Terwijl mensen die wegens werk noodgedwongen hun hond langere tijd alleen moeten laten, veel bewuster omgaan met de tijd dat ze er wel zijn!!!! Wat is dan beter?????

On-topic moeten ze er wel rekening mee houden dat dat alleen zijn niet in een paar weekjes zover opgebouwd kan zijn!!! En het is altijd handig om iemand te hebben die je hond kent en in geval van nood je dier kan opvangen!!!

Hier zijn de honden i.p. max ongeveer 4 uurtjes alleen en dat incidenteel. Duurt het langer heb ik verschillende mensen achter de hand die de honden kunnen opvangen, al is het maar even uitlaten tussendoor! Nu met die pup regel ik voor die momenten ook opvang, maar in de toekomst moeten ze daar af en toe voor in staat zijn.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Een hond heeft tussen de 16-18 uur slaap nodig...

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ik word hier altijd zo moe van.
Wij werken ook full-time en onze honden zitten ook vaak alleen. Tussen de 6 en soms 10 uur per dag.
Maar daartegenover staat wel dat heel onze dag-en weekplannig naar hun wensen wordt gezet.
We gaan nooit meer samen boodschappen doen, iemand blijft dan thuis bij de honden, zodat ze niet extra alleen zijn. Kleren kopen doen we in een langere vakantie zodat er in het weekend geen extra "alleenzit" dag bij komt...
Ons sociaal leven is er flink door afgenomen maar dat vinden we ook geen ramp.
We gaan nu alleen (heel soms)'s avonds nog weg in 't weekend. Als het "slapenstijd" is. Want dan merken ze het niet.
Nee hoor, wij plooien al ons vrije tijd naar onze honden en zijn er heel bewust mee bezig.

Fijn voor iedereen die part-time werkt maar dat kan niet overal. En wij hebben OOK recht op een hond. Stel je voor dat wij full-timers vinden dat part-timers geen recht hebben op kindergeld, ziektevergoeding, bevallingsverlof enz... Want daar hebben WIJ dan toch het meest voor afgedragen, niet?

Pure discriminatie en kortzichtigheid is dat!

Anoniem (Gast)

Over dit punt zal altijd wel een discussie blijven.
Vaak zie je honden eigenaren die werken in hun vrije tijd meer aandacht aan de hond besteden en er lekker met de hond erop uit gaan dan eigenaren die thuis bij hun hond zitten. Buiten de dagelijkse uitlaat rondjes. Heel vaak wordt de nadruk gelegd op dat de hond 18 uur per dag rust en slaap nodig heeft dus neemt een hond de rust en slaap op het moment dat zijn baasje aan het werk is. Mijn mening is dat een hond niets tekort komt als een baas overdag werkt integendeel zelfs.

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Ik werk fulltime in 2 posten en mijn vriend fulltime in 3 posten. Meestal is er dus altijd iemand thuis maar soms moeten we ook beide morgen of middagpost doen en dan is Chipke 8u alleen.
Vind hem altijd slapend op zijn dekentje terug, nooit iets stuk gemaakt en volgens de buren nooit geblaf.
Hij kan prima alleen blijven. Soms gaat ie wel eens een dagje na mijn moeder of broer dan maar vaak is ie ook gewoon thuis. Als je het goed aanleert kunnen honden perfect een tijd alleen thuis zijn vind ik

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

@ Nika: Volgens mij gaat dit niet over geld, of 'recht" hebben op een hond. Het gaat er in deze discussie om, of het nou wel zo leuk is voor een hond, om uren alleen te zijn in een week.

En nee, het lijkt me voor de hond niet echt leuk als ie 10 uur per dag alleen zit.
En tuurlijk, er zijn best honden die dat wel kunnen, maar laten we eerlijk zijn, het is niet het idee achter een hond hebben, denk ik. Je kinderen 40 uur naar de opvang brengen is ook niet ideaal in mijn ogen. Er zijn ouders die het wel doen, of moeten, maar of het leuk is voor kinderen en ouders, dat vraag ik me af.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Heel goed gezegd Kitty.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Goed, om het dan anders te stellen...
Ja, mijn honden zijn heel gelukkig en geven geen krimp als wij weg zijn. Als we thuis zijn ondernemen we heel veel met ze en komen ze op de eerste plaats!
Nu heb ik vakantie en wat doen ze al heel de voormiddag? Juist ja, slapen.
Mijn honden hebben waarschijnlijk een actiever leven dan een schoothondje dat bij een oud dametje z'n leven slijt door rondjes rond de kerktoren te lopen. Maar dat is goed zeker want die hond is nooit alleen...
Ik ga met mijn hondjes naar zee, bos, park, kamperen en ze gaan mee op vakantie,...

Nee, het gaat niet om quantiteit maar om kwaliteit.
Dus de dag dat jullie door omstandigheden gedwongen worden om jullie hond vijf dagen per week een uur of zeven alleen te laten wordt die herplaatst? Ook als die daar geen problemen mee heeft en net zo gelukkig is?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik werk ook 30 uur en mijn vriend meer dan 40.

Hij werkt ma-vrij van 7.30 tm 17.00 en heeft hiernaast regelmatig nacht en weekend diensten.
Ik werk woe-middag, don-middag vrijdag & zaterdag hele dag.

Dus Casper is 2 middagen van 5 uur alleen en 1 hele dag ( vrijdag ) van 07.15 tm 17.00. Hij wordt dan wel tussen de middag uitgelaten door de uitlaatservice. Hiervan is hij zo moe en ondersteboven dat hij in de avond vaak neit eens mee wil naar buiten Alleen plasje doen en dan weer naar binnen.

Zaterdag is mijn vriend dus thuis. Heeft hij dienst en is hij hierdoor veel weg dan is Casper bij mijn schoonouders.

Casper is dus 2 halve en 1 hele dag in de week alleen. Dit gaat prima. De andere dagen gaat hij altijd mee of zijn we thuis.

Hij kan het goed alleen thuis zijn. Hij is in de avond wel heel blij dat we weer thuis zijn. Vrolijk, enthousiast en knuffelig. Dus ook als een hond slaapt weten ze echt wel of er iemand thuis is of niet!!!!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

oh ja ter aanvulling heb ik een andere baan dan toen wij Casper net hadden. Toen was hij ook veel meer alleen. Ben echtblij dat het nu niet meer zo is en dat ik veel bij hem thuis ben!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

@ Nika Als je door omstandigheden gedwongen word, is het een ander verhaal. Soms kunnen er dingen gebeuren in je leven, waar je geen grip op hebt. Maar dan is er ook een hondenuitlaat- service, die 2 uur lang met de hond het bos in gaat,( dan zit hij van de 7 uur nog maar een uurtje of 4 alleen, als je het vervoer meerekent) of is er mijn familie, die voor de opvang van de hond zorgt.
Daar hebben wij allemaal goed over nagedacht, voor we de hond namen.

Ik vind het dus niet slim om als je beiden full-time werkt, alsnog een hond aan te schaffen. En ik zeg niet, dat jouw honden niet gelukkig zijn, maar dat wil niet zeggen, dat ik de keuze verstandig vind.

Net zo min dat ik het verstandig vind, dat ouderen nog een hond nemen, niet nadenkend dat zo'n hond over 10 jaar ook nog moet lopen, en dat ze dat dan zelf niet meer kunnen.
Daarom nemen mijn ouders geen hond meer, en "lenen" ze af en toe de mijne. ;-)





Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke hond kan "lang" alleen zijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
Volgende forumvraag: Cavoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^